Százkilenc gyermek bérmálkozott

droszler | 2005. április 30 11:51:53 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Közösségi házat avattak a körmendi plébánián

Április utolsó vasárnapján ünneplõbe öltözött ifjakkal telt meg a körmendi Szent Erzsébet templom. A fiatalok több éves felkészülés után a bérmálás szentségének felvételére gyûltek össze. Összesen százkilenc gyermek, köztük ötvenhét fiú és öt­venkettõ leány lépett a felnõtt keresztények körébe ezen a na­pon. A bérmálás ünnepi szentmise keretében zajlott, amit Brenner József püspöki helynök celebrált.
A szertartás után egy másik jeles eseményre is sor került a plébániahivatal udvarán. Fel­szentelték a nemrégiben elké­szült közösségi házat, a kibõví­tett plébániát, valamint Lesse­nyei Márta, Munkácsy-díjas mûvész alkotásait.
Dr. Gyürki László pápai pre­látus elmondta, hogy a több évig épülõ közösségi ház a jövõben különféle csoportok mûködésé­nek ad helyet, hiszen mint hang­súlyozta: közösség nem létezhet találkozásra alkalmas hajlék nél­kül. A körmendi plébános azt is hozzátette, hogy mivel az 1895-­ben megalapított katolikus le­gényegylet védõszentje Szent Imre herceg volt, ezért arra kér­ték Lessenyei Mártát, hogy õt formázza meg mûvében.
A mûvésznõ eleget tett a ké­résnek, de az udvaron felállított kétalakos szobor nemcsak Szent Imre herceget, hanem tanítóját, Szent Gellért vértanú püspök alakját is ábrázolja. A közösségi házban még egy Lessenyei­ szobrot is elhelyeztek, a nagyte­remben látható alkotás az egyik 16. századi magyar bibliafordí­tót, Szántó Arátor Istvánt for­mázza.
A körmendi katolikus egy­házközség támogatásával felépí­tett közösségi ház Rónai Károly tervei alapján készült el. Az épü­let a jövõben egyebek között a Kolping család; a Rózsafüzér Társaság és katolikus ifjúsági csoportok összejöveteleinek helyszíne lesz.


Továbi képek >>>itt<<< a képgalériában

Tóth Judit
Rábavidék
XVI. évfolyam 8. szám

Fotó: Wolf Ferenc


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.