Az égbolt csodái az Olcsaiban

droszler | 2005. május 14 15:40:14 | körmendi hírek |
Április végén a Föld napjá­hoz kapcsolódóan nagyszabá­sú programot rendeztek az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolában. A körmendi iskolák csapatai mellett a környékbeli intézmények együttesei is részt vettek azon a vetélkedõn, me­lyet egy csillagászati kiállítás­sal is egybekötöttek.
A Föld kincseinek védelmére hívták fel a versenyzõk figyel­mét azon a rendezvényen, amin a házigazda olcsaisok mellett a Somogyi és a Kölcsey utcai is­kola diákjai is szerepeltek. Raj­tuk kívül csákányi, nádasdi, egy­házasrádóci és egyházashollósi tanulók neveztek a megmérette­tésre, mely egy csillagászati to­tóval indult.

Tuboly Vince, a Hegyháti Csillagvizsgáló Alapítvány ku­ratóriumi elnöke elmondta: az ifjú versenyzõk rendkívül járta­sak csillagászati kérdésekben, és az elmúlt évek során többször ellátogattak a hegyhátsáli csil­lagvizsgálóba is. Simon Attiláné, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanára arról tá­jékoztatott, hogy a diákoknak csillagászati, biológiai és kör­nyezetvédelmi kérdéseket kellett megoldaniuk a versenyen.
Az idén a kistérségi vetélkedõ megszervezésben az olcsais ne­velõk mellett a Hegyháti Csil­lagvizsgáló Alapítvány munka­társai is közremûködtek. Az is­kolai vetélkedõvel egy idõben egy kiállítás is nyílt az intézmény aulájában. Az alapítvány saját felvételeit mutatta be a nagyközönségnek, feltárva az égbolt csodáit és titkait.

ti
Rábavidék
XVI. évfolyam 9. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.