Átaludta a tüzet, szidta megmentőit

droszler | 2005. június 09 11:44:13 | körmendi hírek |
KÖRMEND - Miközben égett a lakása, az igazak álmát aludta egy körmendi férfi, H. Péter. A tûzoltók a férfi szomszédaitól érkezõ riasztás után három autóval robogtak a sorházhoz. Az elsõ emeleti ablakból dõlt a füst, a lánglovagok teljes védõfelszerelésben az ablakon keresztül jutottak a lakásba.
Az hamar kiderült, hogy a lakást megtöltõ füstöt a tûzhelyen felejtett, már elszenesedett étel okozta. A lakásban kupacokban álltak a ruhák, használati tárgyak és a szemét. Az egyik szobában a tûzoltók rábukkantak a tulajdonos látszólag élettelen testére is. Mivel volt pulzusa, megpróbálták kivinni a lakásból, ekkor azonban feleszmélt a bódult férfi.
- Mit kerestek a lakásomban? Menjetek innen! - szólította meg a tûzoltókat nyomdafestéket nem tûrõ jelzõk kíséretében H. Péter. A tûzoltók engedelmeskedtek a kérésnek, de a lakó állapotát látva értesítették a mentõket. Ahhoz, hogy bekísérjék, rendõri segítséget kellett kérni. - Ki a fene hívott titeket? Nincs nekem semmi bajom!. - motyogta a mentõ felé tántorogva a férfi.
Közben a ház elõtt kisebb tömeg gyûlt össze. H. Pétert mindannyian ismerték.
- Egyszer még nagyobb bajt is okoz a Peti! Svájcból jött haza néhány éve, onnan kapja a több százezres nyugdíját, de soha nincs pénze. Naponta háromszor rúg be, és éjszaka is felveri a lakókat. Ha nem találja a kulcsát, akkor egyszerûen berúgja az ajtaját - mesélte a szemközti házban lakó asszony.

(Blikk, 2005. június 8., 3. oldal)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.