Tánczosék házát elárverezik?

droszler | 2005. június 16 09:29:19 | körmendi hírek |
Információnk szerint elárverezik a körmendi gyermekgyilkosnak az anyjával közös lakását.

Ennek oka, hogy Tánczos Gábornak ki kellene fizetnie négy évig húzódó perének 3 millió 475 ezer forintnyi költségét, a 13 évi fegyházbüntetését töltõ fiatalembernek azonban nincs erre pénze.

Tánczos bûnösségét nemrégiben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága sem kérdõjelezte meg, így az elítéltnek meg kell fizetnie a csaknem három és fél milliós perköltséget - közölte kérdésünkre Laky Ferenc, a Vas Megyei Bíróság elnöke. Miután az adósnak sem készpénze, sem lefoglalható ingatlanja nincs, ezért a törvény értelmében a fele-fele részben anyja és az õ tulajdonában, egy körmendi sorház elsõ emeletén lévõ 52 négyzetméteres lakás elárverezésével lehetséges az adósság behajtása. Tánczosnak ugyanis még rabkeresete sincs, mert a büntetés-végrehajtó intézetben nem dolgozik.

Szakértõk szerint bonyolítja a helyzetet, hogy a négymillió forint értékû lakásnak csak a fele illeti meg a férfit. Ha a bírósági végrehajtónak sikerül eladnia az ingatlant, abból az elítélt ugyan ki tud fizetni kétmilliót, de másfél millióval még mindig tartozik. Ezt a végrehajtó továbbra is követelni fogja, mert a törvény szerint a követelés öt évig nem évül el. A lakás eladása azonban a végrehajtó szerint csak akkor képzelhetõ el, ha az anya is hajlandó pénzzé tenni ingatlanrészét, akkor ugyanis más fedél alá kell költöznie. Információnk szerint Tánczos Istvánné még a strasbourgi bíróság ítéletét megelõzõen kifogást emelt az árverés ellen. A megyei bíróság elnöke hangsúlyozta: a végrehajtó törvényes keretek között jár el. Somos Zoltán, az elítélt ügyvédje tudósítónknak ugyancsak azt mondta: a bûnügyi költséget meg kell fizetni, hiszen az az elmarasztaló ítélettel együtt jár.

forrás: www.nol.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.