Eső áztatta ünnep

droszler | 2005. július 12 10:35:24 | körmendi hírek |
Úgy látszik, keveset fohászkodtak az égiekhez a legújabb kori táltosok, mert az idõjárás egy cseppet sem kedvezett a körmendi Rába-parti Magyar Ünnep szervezõinek és résztvevõinek. A mostoha körülmények dacára minden programot megtartottak, és fergeteges koncerteket adtak a nemzeti rock legjobbjai.
Az identitászavaros Vas megyében, a nyugati végeken, ahol erõs a polgári hagyomány, és a kommunista érában elmaradt a nagyobb volumenû ipartelepítés, az emberek viszonylag kisebb százaléka azonosul azokkal a gondolatokkal, hogy Magyarország mostani feltámasztása azokon az embereken múlik, akik a múltból táplálkozva akarják felépíteni a jövõt.

Kattintson a képere !

Ésik Tibor, a fõszervezõk egyike


Ennek a célnak a szolgálatában szervezõdött a körmendi Rába-parti Magyar Ünnep, bizonyítva, hogy az osztrák határtól, korábbi Õrvidékünk jelentõs részétõl pár kilométerre felharsanhatnak a régi dalok és az új szerzemények. Túlélni és utat mutatni zenében, szövegben, az együvé tartozás kifejezésében hármasa jellemezte a fesztivált, hogy esõ ide vagy oda, szél meg nem számít, szóljon a dal, csendüljön az ének, és ha kell, hasson a lélekre a szöveg.

Forrás teljes cikk és további képek: HunHír.Hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.