Felújítják a körmendi sportcsarnokot

droszler | 2005. július 29 19:23:59 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !240 millió forintból szeptember végére újul meg a körmendi sportcsarnok és a tanuszoda. Az épület a Somogyi Béla Általános Iskola része ugyan, mégis arról híres inkább, hogy a helyi kosárlabda csapat mérkõzéseinek ad otthon. A munkálatok során megújul a játéktér, az új, mobil lelátók mellett kialakítanak egy légcserélõ berendezést, és õsztõl az eddig sokat költözõ klubiroda is itt kap végleges helyet.
Így nézett ki a munkálatok nyár eleji megkezdése elõtt a körmendi sportcsarnok. És ilyen most, amikor félidejénél tart a beruházás. A legszembetûnõbb az, hogy eltûnt az álmennyezet, és új légtechnikai berendezések kerültek a plafonra.

Fodor Sándor megbízott ügyvezetõ, Basketball Körmend Sport Kft.

„Teljesen kicserélõdött a szellõzõ berendezés, tehát gyakorlatilag az a korábbi probléma, hogy állandóan a nagy melegben páralecsapódás volt a pályán, és igazából jégkorong meccset játszott a csapat, ez remélhetõleg elmúlik, új lesz a világítás, és ami a legfontosabb, hogy teljesen új parkett lesz a csarnokban, és én úgy gondolom, hogy a kornak megfelelõ színvonalú lesz ilyen szempontból a csarnok.”

A régi lelátón már nem lesznek öltözõk, itt kap helyet a klub új irodája, amire régóta vártak.

Fodor Sándor megbízott ügyvezetõ, Basketball Körmend Sport Kft.

„Végre megszûnik a klubnak az a fajta vándorlása, ami az elmúlt években jellemezte, végre a csapat közelében, és a csarnokban lesz a klubnak az irodája, lesz egy VIP szoba, ahova meg tudjuk hívni a vendégeket, sajtótájékoztatókat tudunk tartani.”

Az elmúlt évtizedekben sok nagy csatának adott otthont a sportcsarnok, de számos tekintetben eljárt felette az idõ. Szép tervek készültek a korszerûsítésére, de az elképzeléseknek ezen a nyáron csak egy része valósul meg.

Czafit Csaba osztályvezetõ,Körmendi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya

„Ez, a mostani felújítás körülbelül 240 millió forintba kerül, és ebbõl pályázaton 13 millió forintot nyertünk még annak idején a sportminisztériumtól, ami az épület akadálymentesítésére fordítandó, gyakorlatilag a fennmaradó többi, az az önkormányzat saját forrása.”

Déli irányba, tehát a régi bejárat mellett képzelik el a további bõvítést, amiben újabb vizesblokkok mellett büfé is helyet kapna, és szaunát, fitness termet is kialakítanának egy tágas, de fedett elõtér kíséretében. Ehhez további 120 millióra lenne szükség, amire pályázati úton szeretne pénzt szerezni az önkormányzat. Nem fért bele a keretbe az alapterület növelése sem, így a játéktér marad a korábbi helyén, de a lelátókat kicserélik, és a pálya két végében is kihúzható nézõtér lesz, ami aréna jelleget kölcsönöz majd a kosármeccsekre.

Fodor Sándor megbízott ügyvezetõ, Basketball Körmend Sport Kft.

„Több lesz az ülõhely, és igazából most pályáztatják a kihúzható lelátókat, most van a közbeszerzési pályázata, én úgy tudom, hogy mindenkinek saját széke lesz az ülõ lelátón, és nyilvánvaló, hogy egy bérletnek tulajdonképpen az értéke is más lesz, hiszen mindenki saját székkel fog rendelkezni.”

Az épületben a régi bejárat, tehát a tervezett további bõvítés felõli oldalon lesz a legtöbb változás. A legfelsõ szinten, a 2. emeleten kapnak helyet a légtechnikai gépek.

Fenyvesi Tamás vállalkozási igazgató, KipCalor Energetikai Kft.

„Az elsõ emeleten részben öltözõk, adminisztrációs helyiség, igazgatói iroda, illetve nõi-férfi wc-k, a földszinten szintén vizesblokkok lesznek kialakítva, egy mozgássérült wc, illetve zuhanyzó is kialakításra kerül.”

A beruházásnak része a nagyobbik lelátó alatt elhelyezkedõ tanuszoda felújítása is, amely új szigetelést, burkolatot és légtechnikai berendezéseket kap. Ezt – a csarnokkal együtt – szeptember végén vehetik birtokba a sportolók és az iskolások.

Németh Zsolt

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.