Múzeumok hosszú éjszkája Ausztriában

droszler | 2005. október 04 21:16:19 | kultúra |
Idén ismét megrendezésre kerül Ausztriában a Múzeumok hosszú éjszakája elnevezésû kulturális akció, amelyben az ország mintegy félezer múzeuma vesz részt.

Október 8-án este 18 órától hajnali 1 óráig várják az osztrák múzeumok a látogatókat programfüzetekkel és ingyenes buszokkal is csábítva õket.

Kismartonban a burgenlandi tartományi galériától buszokat indítanak a Vártemplomhoz, a Technológia Központhoz, valamint az ORF kismartoni stúdiójába és a Burgenlandi Tûzoltómúzeumba. Az elmúlt évben több mint 7.000 látogató vette igénybe az akció kínálatát.

Bécsben több mint félszáz tárlat és kiállítás várja az érdeklõdõket. A Collegium Hungaricum magyar kulturális intézet idén immár második alkalommal vesz részt a Múzeumok hosszú éjszakáján.

A magyar kulturális intézetben az érdeklõdõk megtekinthetik az "Eredeti másolat: Mûvészet és imitáció a század fordulón a monarchiában" címû kiállítást.

A bemutatott tárlatot három közgyûjteménybõl kölcsönözték ki, a budapesti Iparmûvészeti Múzeumból, a Szépmûvészeti Múzeumból és a Nemzeti Színház jelmeztárából, mondta Zipernovszky Kornél, a Collegium Hungaricum mûvészeti titkára.

forrás: www.orf.at

Collegium Hungaricum


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.