Utikönyv, sörivó utazóknak

droszler | 2005. október 05 10:03:08 | kultúra |
A sör útjain vezeti végig az olvasókat a Hibernia Kiadó. Prágai sörös könyvük már a második kiadásban jelenik meg. Rhédey Rita szerkesztõ a távirati irodának elmondta: a kiadónak a Sörmentén útikönyvsorozat ötletét Prága adta. A kiadó munkatársai arra a következtetésre jutottak: a magyar turisták zöme a cseh fõvárost a remek sörök miatt keresi fel.

Így született az az elhatározás, hogy sörözõin keresztül kalauzolják az utazót a városban. A szerkesztõ szerint legautentikusabb, sörszeretõ és a várost igen jól ismerõ szerzõket választottak.

A munka során derült ki, hogy emberpróbáló feladat elé állították a szerzõket, hiszen számos remek prágai kocsma közül még kiválasztani is nehéz volt azokat, amelyek végül bekerültek a könyvbe, nemhogy végigpróbálni õket. Hiszen hitelessé csak akkor válhatott a kiadvány, ha a sörözõket és az ott csapolt sörök és konyhájuk minõségét alaposan megismerték.

"Egyéb útikönyveinkhez hasonlóan ezt is térképekkel, fotókkal, sörözõ- és sörtörténeti leírásokkal színeztük. Azóta ezt a könyvet már legsikeresebb kiadványunknak, sõt egy sorozat elsõ részének is vallhatjuk. Elkészült ugyanis a Prága-könyv második, aktualizált kiadása is, és várhatóan ez is legalább olyan sikeres lesz, mint elõdje volt" - mondta a szerkesztõ. A sorban a második az osztrák fõvárost bemutató kötet lett, majd megjelentették a Budapesten a "sör mentén" kalauzoló útikönyvet, s készülõben van az egész Csehországot végigjáró sörkalauz.

Forrás: nol.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.