Csütörtöki esti programok a Szépművészeti Múzeumban

droszler | 2005. október 06 13:56:38 | kultúra |
Több múzeum és több, mint múzeum - hazánkban elõször, a világ vezetõ múzeumainak mintája nyomán a Szépmûvészeti Múzeum valamennyi tárlata minden csütörtökön késõ esti nyitva tartással és különleges programokkal várja látogatóit. Az eseménysorozat ezen a héten csütörtökön, október 6-án kezdõdik.

Az október 6-án induló, Múzeum+ (múzeum plusz) elnevezésû rendhagyó rendezvénysorozat alkalmával, minden csütörtökön, akár az éjszakába nyúlóan is megtekinthetõek a múzeum állandó és idõszaki kiállításai. A meghosszabbított nyitva tartás idején speciális tárlatvezetéseken vehetnek részt az érdeklõdõk, a Márvány Csarnokban - amely ezen estéken Jazz Szalonná változik - fiatal jazz-zenészek adnak koncertet.

Az intézményben a hazai mûvészeti élet kiválóságait felvonultató társmûvészeti (zene, tánc, irodalom) programok is várják a látogatókat, amelyek témái az aktuális idõszaki kiállításokhoz kapcsolódnak. Októberben A nõ – Gaston Lachaise mûvészete címû kiállításhoz kötõdnek az intézmény programjai. A múzeum+ rendezvényei délután 18.00 órakor kezdõdnek, az intézményben este 10 óráig zajlanak a programok.

Október 6-án, az eseménysorozat nyitórendezvényeként 19.00 órakor Provinciából mûvészeti nagyhatalom. Az amerikai mûvészeti színtér a 20. század elsõ felében címmel András Edit mûvészettörténész elõadását hallhatják az érdeklõdõk, 20.00 órakor pedig a Budapest Ragtime Band lép fel. A Jazz Szalon vendégei Kuzbell Péter és Szeverényi Mátyás lesznek.

További programok:

október 13.

19.00 - . „Bor, dal, asszony...” – Vendégünk Gregor József operaénekes
20.00 - Barbershop music – a 20-as évek amerikai muzsikája: a Four Fathers együttes elõadása

október 20.

19.00 - Az erotikus pillantás a mûvészet történetében - Rényi András esztéta elõadása
20.00 - Az erotika a népzenében – Vendégünk Sebestyén Márta és Sebõ Ferenc elõadómûvészek

október 27.

19.00 - A test angyala - Parti-Nagy Lajos író felolvasóestje

(Breuer Péter BPI - MCOnet)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.