Múzeumok hosszú éjszakája Ausztriában

droszler | 2005. október 07 17:59:51 | kultúra |
Ezen a hétvégén ismét megrendezik a Múzeumok hosszú éjszakáját Ausztriában, ahol már hatodik éve hagyománynak számít a rendezvénysorozat. A kulturális eseményen az ORF Burgenland is részt vesz.

Szombaton 18 órától vasárnap hajnali 1 óráig mintegy félezer múzeum várja a látogatókat kedvezményes belépõjeggyel, ingyenes buszokkal és programfüzettel. A tartományokban 5 euróért látogathatóak a múzeumok, az ingyenes buszok mindenütt a tartományi fõvárosokból indulnak.

A burgenlandi érdeklõdõk Kismartonban a tartományi galériánál találkozhatnak, onnét indulnak a buszok és ott tartják az est megnyítóját. Tartományunk fõvárosában minden egyes múzeumot megtekinthetnek az érdeklõdõk, köztük az ORF-Burgenland fotó kiállítását is.

A Collegium Hungaricum bécsi magyar kulturális intézet idén másodszor nyitja ki kapuját az ausztriai múzeumok hosszú éjszakáján. Ez évben az Eredeti másolat "Mûvészet és imitáció a monarchiában a századfordulón" címmel rendezett kiállítás tekinthetõ meg. A kiállítást október 18-ig tart nyitva a Collegium Hungaricumban.

Ausztriában egyre nagyobb az érdeklõdés a Múzeumok hosszú éjszakája iránt. Hat évvel ezelõtt "még csak" 100 múzeum várta az érdeklõdõket, és 57 ezren éltek is a lehetõséggel. Tavalyelõtt már mintegy 250 ezren, tavaly pedig mintegy 280 ezren váltották meg a belépõt.

Múzeumok hosszú éjszakája

forrás: http://www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.