Körmend Város Honlapjának Akadálymentesített változata

Beruházással bővíti magyarországi termelését az Ada bútorgyártó konszern

5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését az Ada bútorgyártó konszern


    Budapest, 2018. január 12., péntek (MTI) - Az osztrák tulajdonú Ada bútorgyártó konszern 5,2 milliárd forintos beruházással bővíti magyarországi termelését, ehhez a magyar kormány egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít,[xx] a beruházási érték 20 százalékát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.    Az Ada Hungária Bútorgyár Kft. és a Nova Bútor Bútorgyár Kft. három magyarországi telephelyén, Körmenden, Zalaegerszegen és Nován végez fejlesztést, a beruházással 100 új munkahely jön létre - mondta el.
    A külgazdasági miniszter kiemelte: a legnagyobb osztrák bútorgyártó vállalat öt üzeméből három Magyarországon működik, és az eddigi 1360 fős magyarországi dolgozói létszámot növelik tovább.
    Az Ada újabb beruházása tovább javítja majd a magyar exportteljesítményt - tette hozzá.
    Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországra egyre több iparágból érkeznek beruházások, a magyar befektetési környezet Európában a legvonzóbbak között van, köszönhetően annak, hogy Európában nálunk a legalacsonyabb a társasági adó és a személyi jövedelemadó.Forrás: (MTI)
Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium