Körmend a kultúra nyugati végvára

droszler | 2005. december 17 21:14:48 | Körmendi Híradó |
Bemutatkozás a "Merlin"-ben

2006. január 14-én szombaton Körmend mûvészetérõl, sportjáról, tudományos munkáiból kínál ízelítõt a budapesti Merlin Színházba érkezõ Rába-parti különítmény. A tervek szerint a rendezvény a maga nemében egyedülálló kezdeményezés, némileg a Nemzeti Színház megyejárásához hasonlítható.


Egy szakmai tárgyaláson Magács László, a Merlin Színház igazgatója tett ajánlatot Szalóky B. Dánielnek, a KASZT-nál 5 éve tevékenykedõ rendezõnek a bemutatkozásra. A programok tervezése komoly szervezõmunka után a napokban realizálódott. A civil szervezõdések a jövõ évi támogatásuk terhére, illetve az önkormányzat támogatásával hozzák létre az egész napos bemutatkozó rendezvényt.
Délelõtt 10 órakor a „Bartóki” Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda Bóbita Bábcsoportja: A Brémai muzsikusok címû zenés mesejátékával indul a program. 11 órakor a Kastélyszínház társulata Szabó Magda: Szigetkék címû zenés mesejátékát adja elõ, majd a bábosok a Kiskakas gyémánt félkrajcárjával folytatják a mûsort. Közben körmendi filmek peregnek egy másik teremben: A mi gólyánk; Körmend régi utcái; Körmend köztéri szobrai és emléktáblái. 13 órakor gasztronómiai bemutató lesz: vasi dödölle készül vadpörkölttel, körmendi cigányzene körítéssel. Délután 14 órakor körmendi alkotók fotói, festményei és kamara-kiállítás ( a múzeum jóvoltából) nyílik Szabó Ferenc alpolgármester ajánlásával. 14óra 15 perckor a Dr. Batthyány Strattmann László kastélyhasznosítási lehetõségeit Bebes István polgármester és Magyar László a MAHILL Kft. ügyvezetõje vázolja. 15 órakor „ A Batthyányiak évszázadai” címû film kerül levetítésre, majd 16 órakor „A kosztümös kiállítások” (Wieber Mariann jelmeztervezõ), és Dr. Nagy Zoltán múzeumigazgató kalauzolásával, - azaz a most véget ért 100 napos kiállításról adnak áttekintést. 16³º-tól „Körmend 760 éves város” címû film vetítését követõen a város kulturális, mûvészeti törekvéseirõl beszélget Kanizsa József író-költõ Szabó Ferenccel, valamint a jelenlevõ közösségek képviselõivel. 17³º-kor személyes találkozás a körmendi kosáróriásokkal. 18órakor polgármesteri köszöntõ Bebes Istvántól. Ezután a Városi Vegyeskar kórusmûveket énekel „A reneszánsztól napjainkig”. 18³º-tól a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes „Nap után sétáló” címû mûsora következik. 19³º magasságában a KASZT, Csehov Cseresznyéskertjét játssza el. A program zárásaként „Körmend fekete-fehérben” címmel Sabáli László zongorázik. A körmendi bemutatkozást a tervek szerint nagy média-érdeklõdés kíséri. A program szervezõi számítanak a fõvárosban élõ körmendiek, Vas-megyeiek érdeklõdésére. A rendezvény olyan lehetõségnek kínálkozik Budapesten, amellyel felhívhatja a város magára a figyelmet.

Kéki

A részletes programhoz klikk ide


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.