Rákász Gergely látványt és zenei élményt nyújtott

droszler | 2005. június 24 21:33:52 | kultúra |
Kattintson a képere !
Interaktív koncertek a régióban

Látványkoncert elnevezéssel május végétõl június közepéig 18 helyszínen lépett a közönség elé Rákász Gergely koncertorgonis­ta. Orgona road-showja keretében június 4-én Kör­menden a református (Kossuth utcai) templomban Mozart, Bee­thoven, Gershwin, Bernstein, Bach és Bartók szerzeményeibõl játszott a nagyérdemûnek. Rá egy napra Szentgotthárdon a ba­rokk templomban élvezhették muzsikáját az orgonakedvelõk.

A koncert címe Mozart & Gershwin, alcíme Képek és han­gok, mely hûen tükrözte a két órában felvonultatott széles ze­nei repertoárt, továbbá a mûvek­rõl és szerzõikrõl tartott ismerte­tõket, fotókat.
Rákász Gergely fiatal, tehet­séges és valóban jól bánik a szó­val is. A koncerten elhangzott Aaron Copland, W. A. Mozart, Beethoven, C. M. Widor, Ko­dály Zoltán, Bartók Béla, G. Gershwin, L. Bernstein és Enrico Bossi egy-egy darabja a zenei élmény mellett a fantázia szárnyalását is lehetõvé tette, hi­szen a felvonultatott képek a hallgató gondolatait, érzéseit el­mélyíthették.
Az interaktív lát­ványkoncert mûfajával Ameri­kában ismerkedett meg a gyõri orgonista, aki jelenleg ezt Ma­gyarországon kívánja népszerû­síteni sokállomásos turnékörútja keretén belül. A nyár folyamán a többi között még Tatára, Mis­kolcra, Nyíregyházára, Debre­cenbe, Hajdúböszörménybe és Hajdúszoboszlóra is ellátogat.
Aki kedveli az élõ hangverse­nyek varázsát és kíváncsi arra, hogy egy fiatal mûvész milyen új eszközöket kíván bevetni, hogy a komolyzenét megkedvel­tesse, az feltétlenül látogasson el egyszer egy Rákász Gergely koncertre és az élmény bizton nem marad el.

Lujza

Rábavidék
XVI. évfolyam 12. szám




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Rákász Gergely - Látványkoncert  2005. május 16 10:28:51

     · Tavaszi Fesztivál Zalaegerszegen  2004. március 17 21:27:35

     · BAROKK LIGHT  2003. július 24 18:59:47

     · Romantika Light  2003. március 02 20:13:31



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.