Flaszter Fesztivál nyolcadszor

droszler | 2005. július 24 07:59:08 | Körmendi Híradó |
Változatos program várta a közönséget
A körmendi nyár elmaradhatatlan rendezvénye a Flaszter Fesztivál. Július 16-án immár nyolcadszor vonzottak rengeteg érdeklõdõt a gazdag programok a Spar elõtti parkolóba. Néha gyors záporok borzolták a rendezõk és a közönség idegeit, így aztán némi csúszással, de zavartalanul válthatták egymást az együttesek a színpadon.


A hagyományokhoz híven az idén is kosárlabda-mérkõzésekkel kezdõdött délelõtt a fesztivál, most hat csapat mérte össze tudását a Café Ma Cherie melletti parkolóban felállított palánknál. (Nyolc évvel ezelõtt ennek az avatására szervezõdött az elsõ Flaszter Fesztivál.) A gyerekeket egész nap mini vidámpark és ugrálóvár is szórakoztatta a piactéren. Délután a Tarisznyás együttes gyermekmûsorával indultak a koncertek, majd a Grazból érkezett Scheinheilig együttes fiatal zenészei léptek a színpadra, akik az éppen Döröskén zajló 3. Megyei Ifjúsági Táborból jöttek városunkba fellépni elkísérve táborvezetõjüket, Hegét (Hegedüs Lászlót), aki a rendezvény mûsorvezetõje volt.
Õket a Blues Faces követte, majd egy rockzenét játszó horvát csapat, az Adastra váltotta. A Körmendi Napokon tavaly már fellépett a Kálmánia együttes, most Dél-Amerikai turnéjuk után és a finnországi elõtt tértek vissza ismét nagy sikert aratva balkáni eredetû világzenéjükkel. Az este sztár együttese a Desperado volt, régi slágereik mellett legújabb CD-jükrõl is játszottak számokat. Fellépésük után zápor zavarta meg a budapesti Cafe Latino koncertjét csúszást okozva a programokban. Az elmaradhatatlan tûzijátékot a Megasztárból közismet Szabó Leslie fellépése követte, majd most is a szombathelyi Varnyú Countryé lett egy órára a színpad. Fél kettõ is elmúlt, mikor az Apostol együttes örökzöld számai fölött suhantak a felhõk, miközben a színpad elõtt többen is táncra perdültek.
A rendezvény egyik fõszervezõje, Kacskó Csaba elmondta, hogy Horváth Károllyal együtt már januárban elkezdték a szervezést. Tevékenységük sikerét immár nyolcadszor igazolta a mozgalmas fesztivál.

CsT

Képek a rendezvényrõl: >>>1<<< >>>2<<<


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.