Mindennapos testnevelés már az idén

droszler | 2003. december 08 14:02:31 | körmendi hírek |
Sikeresen pályáztak a Kölcsey utcai iskolában

A közoktatási törvény egyik változása, hogy 2004. szeptember 1-jétől felmenő rendszerben bevezetik a mindennapos testnevelést az általános iskolákban. A körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben viszont már az idén hozzájutnak a tanulók ehhez a lehetőséghez a tanulók.
Még a nyáron az iskola testnevelés munkaközösségének tagjai sikeresen pályáztak a mindennapos testnevelés megszervezésére a Wesselényi Miklós Sport Közoktatási Alapítványnál, illetve a KOMA-nál (Közoktatási Modernizációs Alap), mivel később ők vették át a pályázatok értékelését és lebonyolítását.

Csak azok a pályázók nyertek, akik iskolájában vagy bejegyzett sportegyesület működik, vagy együttműködési szerződéssel rendelkeznek egy sportegyesülettel.
A Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben már évek óta sikeresen tevékenykedik a Kék Sünik ULC.
A pályázóknak egy év múlva az eredményekről és tapasztalatokról értekezést kell írniuk. A pályázat egyik előnye, hogy ez elnyert egymillió-harmincötezer forint többek között lehetővé teszi, hogy a tanulónkénti normatív támogatásból testnevelésre jutó 1200 Ft mellé 2300 Ft is jusson tanulónként. A pályázat végrehajtása érdekében a csengetési renden is változtattak, és az egyik tanórák közti szünet idejét megnövelve, illetve a 6. órák után is lehetőségük lesz a gyerekeknek a testnevelés mentes napokon is plusz mozgáslehetőséghez jutni.

Az iskola természetesen minden érdeklődő oktatási intézménynek felajánlja segítségét a mindennapos testnevelés bevezetéséhez.

Cst
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.