Új rockfesztivál indul Körmenden

2018. július 05. 
Új rockfesztivál indul Körmenden.


VasMaRock Piknik címmel rock, punk és metál bandák játszanak a körmendi AlteRába elõtti hétvégén 2018-ban. Az új fesztiválon többek között fellép a Depresszió és a Kárpátia is.

A jövõre induló kezdeményezéssel a rockzene kedvelõit szeretnék meglepni az AlteRába szervezõi. A tervek szerint a hagyományos körmendi fesztivált ezentúl egy három napos új õrület, a VasMaRock Piknik vezeti fel.

- Ahogy azt a közönségnek megígértük, összegeztük az eddigi körmendi fesztiválok tapasztalatait és próbáltunk olyan változtatást létrehozni, ami elõremutató. Az idei, immáron nyolcadik AlteRába után úgy döntöttünk, a fesztivál a jövõben megmarad olyannak, amilyennek annak idején megszerettük, azaz 80 százalékban alternatív zenekarok fognak fellépni. A kínálatból a  rock, a punk és a metál bandákat emeljük ki, akiknek egy külön hétvégét szentelünk – mondta el Hegedüs László fesztiváligazgató.
- Azért is jutottunk erre az elhatározásra, mert sokan, akik az alternatív vonalat kedvelik, nem mindig szeretik a metált, és persze fordítva. Ráadásul az AlteRába idõpontja mindig egybeesik egy nagy országos
rockfesztivállal – fogalmazott a fõszervezõ.

A VasMaRock Pikniknek az Alterába Fesztivál hivatalos területe, a Rába Szabadidõpark ad otthont 2018. július 5-7. között. A két zenei programhoz kombinált bérlet is készül, amely korlátozott számban decembertõl érhetõ el.

 A VasMaRock piknik fellépõi - a teljesség igénye nélkül – 2018-ban:
Depresszió, Kárpátia, Leander Kills, Dorothy, Moby Dick, Auróra, Rudán Joe Band, Kalapács, Junkies, Kretens, Hetedik Ég, AC/DP, Don Gatto, Sniffyction, Dorothy Lies, Mokka Tribute Band.


Igazi Alterábás program vár mindenkit 2018-ban is!

2018. július 10. 
Elkészült a háromszoros Pro Art díjas AlteRába jövõ évi line up-ja. A 9. fesztivált 2018. július 10. és 14. között rendezik meg Körmenden.Nem lesz okuk szégyenkezni ezúttal sem a fesztivál szervezõinek, remek felhozatallal rukkoltak elõ 2018-ra, valóban igazi Alterábás program vár mindenkit a Rába Szabadidõcentrumban. Ráadásul a hagyományos körmendi fesztivált ezentúl egy három napos új õrület, a VasMaRock Piknik vezeti fel. A jövõre induló kezdeményezéssel a rockzene kedvelõit szeretnék meglepni az AlteRába szervezõi. A rock és metál bandák július 5-7. között zúznak Körmenden.

Ha valaki szereti mindkét stílust, akkor 8 napig szórakozhat a Rába-parton nyáron, nagyon kedvezményes kombinált bérlettel! December 1-jén indul az EARLY BIRD bérletértékesítés, a rutinosok már tudják, hogy érdemes beszerezni, hiszen limitált mennyiségben kaphatók a TIXA.HU oldalán.

Akik miatt érdemes lesz nyáron ellátogatni az AlteRábára: Vad Fruttik, 30Y, F.O.System (33 éves jubileum, csak az Alterába Fesztiválon), Hiperkarma, Brains, Intim Torna Illegál, Anna and the Barbies, Supernem, Péterfy Bori & LOVE Band, Pál Utcai Fiúk, Belga, Magashegyi Underground, FISH!, Soerii & Poolek, M.P. Sziámi Andfriend's, Bagossy Brothers, Soulwave, Firkin, Ozone Mama, Konyha, Zaporozsec, Kardos-Horváth János, Üllõi Úti Fuck, A Nyughatatlan, Ed Philips and the MP, Fatal Error, Malacka és a Tahó.

A felsoroltakon kívül lesz még egy komoly fellépõ, akit csak február közepén lehet közzétenni, de sokak kedvenc csapatáról van szó!

Az élõzene kedvelõit további csemegék is várják a vasi kisvárosban, az egyedi, családias 9. Alterába Fesztivál mellett ugyanis elsõ ízben lépnek színpadra a  VasMaRock piknik fellépõi. Õk a teljesség igénye nélkül: Depresszió, Kárpátia, Leander Kills, Dorothy, Moby Dick, Auróra, Rudán Joe Band, Kalapács, Junkies, Kretens, Hetedik Ég, AC/DP, Don Gatto, Sniffyction, Dorothy Lies, Mokka Tribute Band.


2020. december 31. _______________________________________________
A mûsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
A rendezvényekrõl információ a
Körmendi Kulturális Központban (94/594-227),
a Tourinform Körmend Irodában (94/410-107),
valamint a http://www.kormend.hu oldalon.

Körmendi Kulturális Központ
Körmend, Berzsenyi u. 11.
Telefonos elõjegyzés: 594-227


e-mail: cultcent@t-online.hu

Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.